Ads Here

Friday, 1 May 2020

Pengalaman Aku Menyertai Dunia Ghost Writer





Assalamualikum hai apa kabar semua pembaca blog usop.

Disebabkan sekarang ini kerajaan telah mengumumkan perintah kawalan pergerakkan bagi memutuskan ranntaian covid-19 yang sedang melanda di negara kita ini. Disebabkan itu ramai yang terpaksa duduk di rumah dan keluar hanya untuk keperluan penting sahaja.

Sebenarnya, bukan itu yang usop nak ceritakan, sebaliknya usop nak kongsi dengan anda pengalaman macam mana boleh jadi seorang penulis ghostwriter. 

Siapa yang kenal dengan usop pasti sangat pelik macam mana usop yang dahulu belajar berkaitan dengan F&B tiba-tiba beralih arah untuk menjadi seorang penulis upahan atau dalam erti kata lain ghostwriter.

Semuanya, bermula secara tidak sengaja. usop pun tak pernah sangka akan menjejakkan kaki ke dunia penulisan. pada permulaan usop hanya sekadar mencuba nasib dan dalam pada masa yang sama jadikan penulisan sebagai kerja sampingan sahaja. 


Sumber: Google


Namun, siapa yang sangka daripada part time sekarang sudah menjadi seorang penulis sepenuh masa. Alhamdulillah walaupun sekarang pada waktu Perintah Kawalan Pergerakan ramai yang terputus pendapatan, job penulisan tidak putus-putus tiba.  Dengan hasil menulis sahaja saya mampu meanmpung perbelanjaan keluarga sepanjang waktu PKP ini. 

Pasti anda tertanya-tanya macam mana hendak jadi seorang penulis seperti usop dan mampu jadikan ia sebagai satu kerjaya? Senang sahaja, anda boleh sertai kelas ghostwriter. Di kelas ini nanti anda akan tahu macam mana cara untuk memulakan kerjaya sebagai ghostwriter.

Klik je link di bawah ini untuk join kelas ghostwriter

5 comments:

Fuzy Hamid said...

seronok sebenarnya menjadi penulis ni kan lebih2 lg jadi GW ni..

salam kenal dari www.iamfuzy.com follower ke 5

Ciktie said...

Ramai yang daftar jadi Ghost Writer ni..ada komitmen ke kalau join ye

Yusuf Ahmad said...

@Fuzy Hamid salam kenal juga dari saya terima kasih sebab sudi follow saya

Yusuf Ahmad said...

@Ciktie takde komitmen pun malah anda boleh menulis bila-bila masa dan dekat mana sahaja

sHaRiNa said...

sha singgah sini follow dr team biter..